Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 29 липня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 29 липня 2020 року

Від початку повного і всеосяжного режиму припинення вогню, який вступив в силу з 27 липня, не було жодного загиблого чи пораненого військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил.

Українські воїни виконують завдання за призначенням і продовжують надійно тримати лінію нашої оборони.

Від початку поточної доби зафіксовано один постріл з підствольного гранатомету з боку противника. Цей факт мав місце поблизу населеного пункту Новолуганське. Постріл був не прицільним, тому українські захисники вогонь у відповідь не відкривали.

Втрат, внаслідок ворожого пострілу, немає.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою.

Крім захисту України від ворога, Об’єднані сили активно долучаються до відновлення та розбудови визволених населених пунктів Донбасу. Зокрема, сьогодні офіцерами цивільно-військового співробітництва доставлено та передано благодійну допомогу від волонтерів дитячому дошкільному закладу та малозабезпеченим сім’ям Чермалика, що на Приазов’ї. Також військовослужбовці Об’єднаних сил взяли участь у підготовці меморіалу Воїнам АТО до Дня визволення Авдіївки. Варто зазначити, що діти прифронтової Авдіївки власноруч виготовили оберіги і подарували їх захисникам України із вдячністю за нормальне життя, яке повернули місту після звільнення від окупантів.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

28 липня збройні формування Російської Федерації одного разу порушили режим припинення вогню. Противник здійснив провокативний постріл з підствольного гранатомету біля населеного пункту Шуми. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат, внаслідок ворожого обстрілу, не було.
Крім військовослужбовців Збройних Сил України в районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 71 адміністративне правопорушення. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5289 транспортних засоби та 4865 осіб. Також було затримано 5 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.
Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 944 особи. В зворотному напрямку – 624 особи. КПВВ «Новотроїцьке» та «Мар’їнка» з вини окупантів не функціонує.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!