Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 3 грудня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 3 грудня 2020 року

Слава Україні!
Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою підрозділами зі складу Об’єднаних сил. Українські захисники продовжують дотримуватися досягнутих домовленостей і сумлінно виконувати свої завдання за призначенням.
Від початку поточної доби, 3 грудня, збройні формування російської Федерації та її найманці сім разів порушили домовленості, що вступили в дію 27 липня 2020 року.
Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік Водяного, ворог здійснив декілька пострілів з мінометів 120-го калібру та автоматичних станкових гранатометів. На цій самій ділянці противник чотири рази провів дистанційне мінування позицій наших військ, використавши заборонені міни ПОМ-2.
Окрім того, пострілами з протитанкового гранатомета російсько-окупаційні війська порушували проголошений режим припинення вогню поблизу населеного пункту Опитне.
Ворожий вогонь не становив загрози життю та здоров’ю українських захисників, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.
У районі проведення операції належно виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, у районах уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано понад 6 гектарів території та передано на знищення 105 вибухонебезпечних предметів.
Об’єднані сили повністю контролюють ситуацію в районі проведення операції на території Луганської та Донецької областей.
Слава Україні!