Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 30 квітня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 30 квітня 2020 року

Сьогодні збройні формування Російської Федерації чотири рази порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. На усі обстріли українські військовослужбовці давали адекватну відповідь зі штатного озброєння. Окупанти, відчувши на собі рішучість та мужність наших воїнів, припиняли свої провокаційні дії.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив обстріл наших позицій неподалік Павлополя із використанням озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. По захисниках Пісок ворог вів вогонь з 82 мм мінометів та великокаліберних кулеметів.

Застосовуючи штатне озброєння, українські воїни жорстко подавили ворожі вогневі провокації.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці двічі вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Новотошківського. Для обстрілів ворог застосовував міномети 120 мм та 82 мм, протитанкові ракетні комплекси, автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.

На усі зухвалі дії російських найманців українські військовослужбовці відповідали прицільним вогнем з наявних вогневих засобів по опорних пунктах противника. Зберігаючи контроль над обстановкою, наші воїни припинили ворожу активність. Втрати противника уточнюються.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
29 квітня збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил з заборонених до розміщення на лінії зіткнення мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, озброєння бойових машин піхоти, зенітної установки, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Верхньоторецьке, Новомихайлівка, Старогнатівка, Павлопіль, Гнутове, Мар’їнка, Авдіївка, Водяне, Новотошківське, Оріхове та Новозванівка.

За даними розвідки, 29 квітня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та щонайменше двох поранили.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 7 крадіжок, 2 факти незаконного поводження зі зброєю та 11 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 60 адміністративних правопорушень.

Лінію зіткнення через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.


Слава Україні!