Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 4 грудня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 4 грудня 2020 року

Слава Україні!
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Українські захисники, сумлінно виконуючи завдання за призначенням, у повному обсязі дотримуються режиму припинення вогню.
Від початку поточної доби, 4 грудня, на ділянках відповідальності наших бригад з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано два порушення домовленостей, які вступили в дію 27 липня 2020 року відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи.
Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» неподалік населеного пункту Водяне противник здійснив обстріл наших позицій із забороненого важкого озброєння, а саме артилерійських систем 122-го калібру та 120-ти мм мінометів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» неподалік Луганського, унаслідок пострілу ворожого снайпера отримав вогнепальне поранення військовослужбовець Об’єднаних сил. Українському захиснику оперативно надано першу медичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан його здоров’я середньої важкості.
Належно виконують завдання в районі проведення операції інші складові сил оборони. Саперами ДСНС розміновано понад 6 гектарів території у прифронтовому районі та передано на знищення 84 вибухонебезпечних предметів.
Наші захисники продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.
Слава Україні!
ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
Минулої доби, 3 грудня, ворог дев’ять разів порушив домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року в межах Тристоронньої контактної групи.
Поблизу Водяного противник здійснив обстріл позицій з мінометів 120-го калібру та автоматичного гранатомета. Неподалік цього ж населеного пункту, використовуючи заборонені міни ПОМ-2, ворог чотири рази провів дистанційне мінування місцевості перед позиціями наших військ.
Також, окупанти здійснили декілька провокативних пострілів з ручних протитанкових гранатометів в районі населених пунктів Шуми та Авдіївка, а поблизу Опитного – з підствольного гранатомета.
Ворожі провокації не становили загрози для життя та здоров’я наших воїнів, тому вогонь у відповідь українські захисники не відкривали.
У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.
Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 32 адміністративних правопорушення. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4646 транспортних засобів та 3983 особи. Також було затримано 3 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.
Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 677 осіб, у зворотному напрямку – 961 особа.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.
Слава Україні!