Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 4 липня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 4 липня 2020 року

4 липня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.

На початку доби у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поблизу Катеринівки ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем, а вранці неподалік Оріхового – з мінометів 120-го калібру, кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

На підступах до Новотошківського агресор двічі обстрілював наших захисників з мінометів 120-го калібру та автоматичних станкових гранатометів.

Неподалік Павлополя, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", противник відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

У відповідь на злочинні дії російських найманців наші воїни відкривали прицільний вогонь по опорних пунктах противника. Завдяки рішучості та влучності українських оборонців загарбники припинили свою активність. Втрати окупантів уточнюються.

За поточну добу втрат у лавах Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

3 липня збройні формування Російської Федерації 20 разів порушили режим припинення вогню. Противник вів вогонь по позиціях Об’єднаних сил з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів 120-го та 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік 14 населених пунктів: Водяне, Хутір Вільний, Південне, Залізне, Новотошківське, Шуми, Зайцеве, Авдіївка, Кам’янка, Оріхове, Старогнатівка, Піски, Попасна та Катеринівка.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення.

3 липня представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 15 злочинів. З них 9 крадіжок та 5 фактів незаконного поводження з наркотиками. Також виявлено 73 адміністративних правопорушення. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 6 134 транспортних засоби та 4 894 особи.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхала 431 особа. В зворотному напрямку – 338 осіб. Через КПВВ «Мар’їнка» на контрольовану територію України прикордонники пропустили 6 осіб та два транспортних засоби.

А от через КПВВ «Новотроїцьке» на сторону тимчасово окупованих територій лінію розмежування перетнули троє осіб і один транспортний засіб. Проте зі свого боку окупанти відмовили людям у перетині лінії розмежування і вони були змушені повернутися назад.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!