Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 5 жовтня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 5 жовтня 2020 року

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими захисниками.

Від початку поточної доби, 5 жовтня, у районах відповідальності наших підрозділів зафіксоване одне порушення домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року, з боку російсько-окупаційних військ. Так, противник здійснив один постріл із підствольного гранатомета поблизу населеного пункту Новолуганське. Постріл був неприцільним, тому українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали. На інших ділянках лінії розмежування спостерігається тиша.

Окрім того, військовослужбовці Збройних Сил гасять пожежі у районі населеного пункту Шуми на Донеччині. Так, один осередок загоряння вже ліквідовано, гасіння іншого триває.

Також військові допомагають мешканцям Луганщині долати наслідки пожеж, які виникли 30 вересня та 1 жовтня. Зокрема у населеному пункті Воронове наші захисники допомагають місцевим мешканцям розбирати завали у зруйнованих вогнем приватних будинках та на об’єктах селищної інфраструктури.

Відсьогодні, за рішенням Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, відновлено роботу контрольного пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська». КПВВ функціонуватиме за осіннім графіком – щоденно з 07.00 до 18.30.

Підрозділи Об’єднаних сил сумлінно виконують завдання за призначенням та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які провокації противника.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 4 жовтня, збройні формування Російської Федерації чотири рази порушили домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи. Застосування противником стрілецької зброї та гранатометів різних систем зафіксовано в районах відповідальності українських бригад неподалік Авдіївки, Водяного, Шумів та Катеринівки.

На провокативну вогневу активність противника українські воїни не відповідали. Бойових втрат і поранень серед українських воїнів не було.

Крім військовослужбовців Збройних Сил України, у районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 49 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5222 транспортних засоби та 3973 особи. Також були затримані 3 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», «Новотроїцьке» та «Мар’їнка» не функціонували.

Ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою військовослужбовцями Об’єднаних сил.

Слава Україні!