Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 6 листопада 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 6 листопада 2020 року

Слава Україні!
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою українськими захисниками. У своє професійне свято військовослужбовці частин і підрозділів Збройних Сил України продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням, дотримуючись домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року.
Від початку поточної доби, 6 грудня, у смугах відповідальності наших підрозділів спостерігається тиша, порушень домовленостей з боку російсько-окупаційних військ не виявлено.
У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, саперами ДСНС розміновано понад 3 гектари території у прифронтовому районі та передано на знищення 88 вибухонебезпечних предметів.
Обстановка в районі проведення операції залишається стабільною та контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.
Слава Україні!
ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
Минулої доби, 5 грудня, у районах відповідальності наших підрозділів збройні формування Російської Федерації та її найманці п’ять разів порушили досягнуті мирні домовленості.
Так, противник здійснив обстріл наших позицій з гранатометів різних систем та стрілецької зброї в районі населеного пункту Шуми. Окрім цього, ворог застосував протитанковий ракетний комплекс поблизу Водяного, а в бік українських позицій неподалік Авдіївки відкривав вогонь з підствольного гранатомета та стрілецької зброї.
Біля цього ж населеного пункту та неподалік Мар’їнки противник вкотре застосував снайперську зброю. На обох напрямках зухвалі дії ворожих снайперів були зупинені вогнем у відповідь українськими воїнами.
Серед українських захисників бойових втрат і поранень не було.
У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.
Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 67 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4652 транспортних засоби та 4512 осіб. Також було затримано 3 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.
Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 442 особи, у зворотному напрямку – 686 осіб.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.
Слава Україні!