Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 7 квітня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 7 квітня 2020 року

07 квітня збройні формування Російської Федерації чотири рази порушили режим припинення вогню, зокрема і з використанням заборонених Мінськими домовленостями озброєнь. Окупанти застосовували міномети калібру 120 мм, станкові протитанкові гранатомети, БпЛА, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Прицільним вогнем у відповідь Об’єднані сили вчасно припинили усі ворожі провокації.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник поблизу Мар’їнки обстріляв позиції Об’єднаних сил зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї, а поблизу Опитного – з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.
Також, нехтуючи правилами Міжнародного гуманітарного права, окупанти здійснили підступний обстріл цивільного автомобіля поруч з населеним пунктом Красногорівка. За допомогою безпілотного літального апарата ворог скинув гранату ВОГ-17 поруч з транспортним засобом одного з вітчизняних центральних телеканалів. На щастя, ніхто з журналістів та військовослужбовців не постраждав.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації з напрямку населеного пункту Голубівське випустили по околицях Новотошківського сім мін калібру 120 мм.
На усі зухвалі дії російських найманців українські військовослужбовці відповідали прицільним вогнем по опорних пунктах противника. Відчувши на собі результати нашої відповіді, окупанти негайно припиняли будь-яку активність. Втрати противника уточнюються.

Сьогодні, 07 квітня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 ситуація залишається стабільною. Режим "ТИША" дотримується.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу ОС.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
06 квітня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Павлопіль, Кам’янка, Красногорівка, Старогнатівка, Авдіївка, Новозванівка і Новоолександрівка.
За даними розвідки, вчора військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил поранили одного російського окупанта.
За минулу добу представниками Національної поліції України в районі проведення операції Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 1 грабіж, 5 крадіжок та 5 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 44 адміністративні правопорушення.
Лінію зіткнення через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!