Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 8 липня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 8 липня 2020 року

8 липня збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню, зокрема й і з озброєння, яке давно мало б бути відведеним від лінії бойового зіткнення.

Заходи із відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації здійснювалися в умовах, коли частина армійських резервів зі складу Об’єднаних сил була задіяна до ліквідації пожежі у Луганській області. Основні ж бойові підрозділи Збройних Сил України впевнено стримували ворожу агресію, повністю контролюючи ситуацію під час виконання завдання на лінії розмежування сторін.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", ворог на світанку застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети на підступах до Хутору Вільний і Оріхового. В обідню пору противник з автоматичних станкових гранатометів обстріляв наші позиції поблизу Зайцевого та задіяв БПЛА для скидання пострілу ВОГ-25.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", загарбники вели вогонь із заборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння у передмісті Авдіївки. На цій ділянці фронту агресор здійснював обстріли з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, факти ворожої збройної агресії з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів зафіксовано біля Мар’їнки, Опитного і Старогнатівки.

Під час ворожих обстрілів наші захисники проявили мужність та витримку. Підрозділи Об’єднаних сил рішуче відповіли на усі вогневі дії – противника, змусивши окупантів повернутись до дотримання режиму «тиші». Втрати противника уточнюються.

За поточну добу троє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Їх оперативно доставлено до лікувальних закладів та надано невідкладну допомогу лікарів.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

7 липня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Противник вів вогонь по позиціях Об’єднаних сил з артилерійських систем калібру 122мм, 120-ти та 82-х мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік 11 населених пунктів: Старогнатівка, Водяне, Новотошківське, Богданівка, Авдіївка, Оріхове, Павлопіль, Новолуганське, Широкине, Піски та Мар’їнка.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів четверо військовослужбовців отримали поранення.
7 липня представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 19 злочинів. З них 1 вбивство, 9 крадіжок, 2 шахрайства, 1 факти незаконного обігу вогнепальної зброї та 6 фактів незаконного поводження з наркотиками. Також виявлено 55 адміністративних правопорушень. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5 942 транспортних засобів та 4 718 осіб.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 357 осіб. В зворотному напрямку – 366 осіб. Через КПВВ «Новотроїцьке» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 233 особи, а у зворотному напрямку – 163 особи. Через КПВВ «Мар’їнка» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибула 1 особа, а у зворотному напрямку лінію розмежування ніхто не перетинав.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.


Слава Україні!