Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 02 вересня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 02 вересня 2020 року

Ситуація у районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою українськими воїнами. Дотримуючись повного і всеосяжного режиму припинення вогню наші військовослужбовці продовжують сумлінно виконувати свої завдання за призначенням.

Від початку поточної доби на ділянках відповідальності українських підрозділів у районі проведення операції, зафіксовано одне порушення домовленостей Тристоронньої контактної групи з боку збройних формувань Російської Федерації. Так, на ділянці фронту поблизу Мар’їнки відмічено ворожу провокацію з підствольного гранатомету. Неприцільний постріл противника не ніс загрози нашим захисникам, тому українські воїни зброю у відповідь не застосовували.

Серед особового складу Об’єднаних сил втрат та поранень немає.
В той же час, у районі населених пунктів Новолуганське, Болотенне, Зайцеве, Лобачеве, Новоайдар та поблизу Пісок, на різних ділянках місцевості триває ліквідація пожеж. Тут зафіксовано загоряння сухої трави площею близько 90 гектарів. До гасіння та локалізації вогню залучена необхідна кількість особового складу та техніка підрозділів Збройних Сил України і ДСНС.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 01 вересня, у районі проведення операції Об’єднаних сил, зафіксовано 3 факти порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Так, ворожу неприцільну провокацію зі стрілецької зброї та АГС-17 зафіксовано на ділянці фронту поблизу Водяного, постріл з ручного протитанкового гранатомету – неподалік Майорська. Водночас у районі Мар’їнки відмічено кілька неприцільних черг зі стрілецької зброї.

В усіх випадках дії ворога були провокативними. Українські захисники зброю у відповідь не застосовували.

Бойових втрат та поранень внаслідок ворожих пострілів не було.
Крім військовослужбовців Збройних Сил України в районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 89 адміністративних правопорушень. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 6166 транспортних засобів та 5646 осіб. Також було затримано 6 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибули 1449 осіб. В зворотному напрямку – 1132 особи. Через КПВВ «Новотроїцьке» лінію розмежування на підконтрольну Україні територію перетнула 1 особа, у зворотному напрямку – 2 особи. КПВВ «Мар’їнка» з вини окупантів не функціонує.

Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими воїнами.

Перебуваючи у готовності до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника, підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню.

 Слава Україні!