Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 1 жовтня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 1 жовтня 2020 року

Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням, неухильно дотримуючись досягнутих 22 липня 2020 року домовленостей.

Від початку поточної доби, 1 жовтня, на ділянках відповідальності наших бригад російсько-окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню. Так, противник провокував українських захисників з автоматичного станкового гранатомета поблизу Станиці Луганської.
Бойових втрат і поранень унаслідок ворожих пострілів немає.

Уже другу добу поспіль на Луганщині триває боротьба з вогняною стихією. Військовослужбовці Збройних Сил спільно з рятувальниками ДСНС продовжують локалізовувати пожежі на ділянках території загальною площею 90 гектарів.

Так, наразі ліквідовано 2 пожежі, зокрема у районі населених пунктів Половинкине та Сєвєродонецьк. Окрім того, вже локалізовані осередки загоряння неподалік Трьохізбенки, Новоолександрівки, Артема, Болотеного, Підлісного.

Триває локалізація пожеж в населених пунктах Кряківка, Старий Айдар, Старобільськ, Золоте та Станиця Луганська. Через швидке поширення вогню поблизу контрольного пункту в’їзду-виїзду в Станиці Луганській, за рішенням командувача Об’єднаних сил, від сьогодні роботу КПВВ призупинено. Пропуск громадян до тимчасово окупованої території не здійснюється. Робота КПВВ буде відновлена після стабілізації ситуації.

До ліквідації пожеж залучено майже 600 осіб особового складу та понад 7 десятків одиниць інженерної й спеціальної техніки Збройних Сил України, ДСНС та лісових господарств. Також задіяні 3 пожежні літаки та 2 вертольоти ДСНС України.

Українські захисники не втрачають пильності та готові миттєво реагувати на будь-які провокаційні дії противника.
Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 30 вересня, у районі відповідальності українських підрозділів зафіксовано 12 порушень домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року.

Так, вогонь зі стрілецької зброї ворог відкривав поблизу Авдіївки, а з автоматичного станкового гранатомета – неподалік Новотроїцького.
Окрім того, біля Новоолександрівки противник провокував наших військових зі стрілецької зброї. На ділянці поблизу Золотого три рази вів вогонь зі стрілецької зброї та підствольного гранатомета, а неподалік Хутора Вільний двічі застосував ручний протитанковий гранатомет та стрілецьку зброю. У районах населених пунктів Зайцеве, Миронівський, Новотошківське противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем.

Унаслідок ворожого пострілу з підствольного гранатомета один український військовослужбовець отримав осколкове поранення. Воїна доправили до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я пораненого – задовільний.
За уточненою інформацією, неподалік населеного пункту Водяне зафіксоване інженерне обладнання ворожих позицій з просуванням в бік українських підрозділів.

Окрім того, вчора військовослужбовці Збройних Сил і рятувальники ДСНС ліквідували пожежу неподалік населеного пункту Нижньотепле.
Крім військовослужбовців Збройних Сил України, у районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 81 адміністративне правопорушення. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5534 транспортний засоби та 4389 осіб. Також були затримані 4 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибули 883 особи, у зворотному напрямку – 1563 особи. КПВВ «Новотроїцьке» та КПВВ «Мар’їнка» не функціонували.

Ситуація в районі проведення операції залишається повністю українськими воїнами.

Слава Україні!