Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 10 вересня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 10 вересня 2020 року

Від початку поточної доби, 10 вересня, на ділянках відповідальності наших підрозділів зафіксовано три порушення повного і всеосяжного режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Так, сьогодні, о 14.15, російсько-окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми. Обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ і де були надані гарантії безпеки.

Завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об’єднаних сил, а й представників СЦКК та ОБСЄ.

Окрім того, ворог здійснив постріли зі стрілецької зброї в бік наших позицій в районі Золотого та Золотого-5, застосувавши трасуючі кулі для підпалу трави.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.
Такі дії противника засвідчують, що ворог свідомо та цілеспрямовано йде не тільки на порушення домовленостей, а й відкрито провокує українську сторону. Натомість Україна вкотре демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби.

Підрозділи Об’єднаних сил пильно спостерігають за ворогом і готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 9 вересня, на ділянках відповідальності українських підрозділів у районі проведення операції Об’єднаних сил порушень домовленостей, які вступили в дію 27 липня 2020 року, зафіксовано не було.

Крім військовослужбовців Збройних Сил України, у районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 106 адміністративних правопорушень. Окрім того, підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4809 транспортних засобів та 5624 особи. Також були затримані 2 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 1524 особи, у зворотному напрямку – 1814 осіб. КПВВ «Новотроїцьке» та КПВВ «Мар’їнка» не функціонували.

Захисники України не втрачають пильність та готові до миттєвого реагування на будь-які дії противника.

Слава Україні!