Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17:30 13 листопада 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17:30 13 листопада 2020 року

Слава Україні!

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію в районі проведення операції, у повному обсязі дотримуючись домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року.

Упродовж поточної доби, 13 листопада, у районах відповідальності українських бригад зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання ”Схід”, поруч населеного пункту Кам’янка, ворог застосував міномет калібру 82 міліметри, а неподалік Водяного – автоматичний станковий гранатомет і ручний протитанковий гранатомет.

Окрім того, поблизу Мар’їнки зафіксовано відкриття вогню ворожим снайпером. Аби зберегти життя та здоров’я українських захисників, Об’єднані сили надали адекватну відповідь. Після цього прицільні постріли снайпера збройних формувань Російської Федерації та її найманців припинилися.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.

У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, саперами ДСНС розміновано майже 6 гектарів території у прифронтовому районі та передано на знищення 74 знайдених вибухонебезпечних предмети.

Українські захисники не втрачають пильності та готові миттєво реагувати на будь-які провокаційні дії російсько-окупаційних військ.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 12 листопада, російсько-окупаційні війська чотири рази порушили режим припинення вогню. Так, неподалік населених пунктів Новолуганське та Авдіївка ворог вів вогонь із гранатометів різних систем. У районі Водяного противник двічі впродовж доби відкривав вогонь, застосовуючи стрілецьку зброю та станковий протитанковий гранатомет.

Ворожі постріли не становили загрози для наших захисників, тому українські захисники зброю у відповідь не застосовували.
Бойових втрат унаслідок ворожих пострілів не було.

У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.

Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 67 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5158 транспортних засобів та 4719 осіб. Також було затримано 3 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.

Слава Україні!