Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 13 серпня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 13 серпня 2020 року

Об’єднані сили надійно контролюють ситуацію у районі проведення операції, дотримуючись запровадженого режиму тиші.

Від початку поточної доби на ділянках відповідальності наших підрозділів, які виконують завдання у районі проведення операції, обстрілів з боку противника не зафіксовано.

Водночас, сьогодні відмічене одне порушення противником домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи. Зокрема, поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Золоте-5 ворог здійснював інженерне обладнання позицій у бік наших підрозділів.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.
Разом із тим, Командування Об’єднаних сил повідомляє, що 13 серпня, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», внаслідок відхилення від маршруту слідування ,підірвалися на невідомому вибуховому пристрої два військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил. Один із них, на превеликий жаль, загинув, інший – отримав поранення. Пораненого воїна оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. На місці події працюють робочі групи військової прокуратури та військової служби правопорядку.

Командування об'єднаних сил висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника України! А пораненому бажає швидшого одужання.

Станом на цей час, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Українські військовослужбовці продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням та перебувають напоготові надати відсіч у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

12 серпня збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили проголошений режим припинення вогню. Поблизу Мар’їнки і Південного відмічено декілька автоматичних черг зі стрілецької зброї, а біля Залізного ворог використав автоматичний станковий гранатомет.

Ще один факт провокації зафіксовано неподалік Красногорівки. На цій ділянці фронту за допомогою ручного протитанкового гранатомету противник здійснив мінування місцевості однією протипіхотною міною ПОМ-2.

Усі постріли були неприцільними та не несли загрози нашим оборонцям, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.
Бойових втрат, внаслідок ворожих обстрілів, немає.

Крім військовослужбовців Збройних Сил України в районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 86 адміністративних правопорушень. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 6818 транспортних засоби та 4994 осіб. Також було затримано 8 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 1286 осіб. В зворотному напрямку – 958 осіб. Через КПВВ «Новотроїцьке» в обидва боки прослідувало по одній особі. КПВВ «Мар’їнка» з вини окупантів не функціонує.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!