Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 13 вересня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 13 вересня 2020 року

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Українські військовослужбовці, дотримуючись режиму припинення вогню, продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням.

Від початку поточної доби, 13 вересня, на ділянках відповідальності наших підрозділів зафіксоване одне порушення домовленостей, які вступили в дію 27 липня 2020 року.

Так, поблизу населеного пункту Піски збройні формування Російської Федерації здійснили неприцільний постріл в бік наших позицій з підствольного гранатомета. Українські воїни на ворожу вогневу провокацію зброю у відповідь не застосовували.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат і поранень немає.

У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, рятувальники ДСНС разом із військовослужбовцями Збройних Сил ліквідували осередок загоряння сухої трави в районі населеного пункту Мар’їнка. Триває локалізація пожежі поблизу населеного пункту Миколаївка на Донеччині.

Окрім того, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Упродовж доби вони відремонтували 18 будинків, на 27 об’єктах роботи ще тривають. Також саперами ДСНС розміновано майже 5 гектарів території у прифронтовому районі та передано на знищення 70 знайдених вибухонебезпечних предметів.

Українські захисники дотримуються домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи в повному обсязі. Водночас наші воїни не втрачають пильності та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 12 вересня, у районі проведення операції Об’єднаних сил порушень домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи, зафіксовано не було.

Разом із військовослужбовцями Збройних Сил України у районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання й інші складові сил оборони та правоохоронні органи. Так, підрозділи Збройних Сил та ДСНС Об’єднаних сил були залучені до ліквідації незначних осередків загоряння сухої трави в районі населених пунктів Кримське та Катеринівка, що в Луганській області.

Окрім того, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 97 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5591 транспортний засіб та 5271 особу. Також були затримані 5 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 1016 осіб, у зворотному напрямку – 1848 осіб. КПВВ «Новотроїцьке» та «Мар’їнка» не функціонували.

Усі підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та готові адекватно реагувати на будь-які провокації противника.


Слава Україні!