Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 18 жовтня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 18 жовтня 2020 року

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Українські захисники продовжують неухильно дотримуватися домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року.

Від початку поточної доби, 18 жовтня, збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню. Так, поблизу населеного пункту Авдіївка ворог застосував ручний протитанковий гранатомет та стрілецьку зброю.

У відповідь на вогневі провокації противника наші воїни зброю не застосовували.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Перебуваючи у готовності до адекватного реагування на будь-які провокаційні дії противника, українські військовослужбовці дотримуються режиму припинення вогню в повному обсязі.
У районі проведення операції належно виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, у районах уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано понад 4 гектари території та передано на знищення 41 вибухонебезпечний предмет.

Для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Наразі відремонтовано 4 будинки, на 5 об’єктах відновлювальні роботи ще тривають.

Захисники України не втрачають пильності та продовжують непохитно виконувати завдання із захисту Українського народу.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Упродовж минулої доби, 17 жовтня, збройні формування Російської Федерації п’ять разів порушили домовленості, що вступили в дію 27 липня 2020 року.

Так, режим припинення вогню противник порушив поблизу населених пунктів Водяне, Авдіївка та Шуми. На цих ділянках зафіксовано поодинокі ворожі постріли із гранатометів різних систем. Неприцільні постріли не становили загрози життю і здоров’ю наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали.

Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було.
Окрім того, на Приазов’ї, у районах населених пунктів Пищевик та Широкине, задокументовано прольоти двох ворожих безпілотників типу «Квадрокоптер» із перетинами лінії розмежування. БПЛА противника були подавлені нашими засобами радіоелектронної боротьби, що унеможливило їх подальше застосування.

У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.

Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 81 адміністративне правопорушення. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5083 транспортних засоби та 4322 особи. Також було затримано 5 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

КПВВ «Станиця Луганська», «Новотроїцьке» та «Мар’їнка» не функціонували.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою нашими воїнами.

Слава Україні!