Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 19 жовтня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 19 жовтня 2020 року

Об’єднані сили контролюють ситуацію в районі проведення операції, в повному обсязі дотримуючись домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи.

Від початку поточної доби, 19 жовтня, у районах відповідальності наших бригад зафіксовано два факти порушення досягнутих домовленостей з боку російсько-окупаційних військ. Так, вранці противник порушив режим припинення вогню, застосувавши ручний протитанковий гранатомет та стрілецьку зброю поблизу населеного пункту Луганське.

Окрім того, поблизу Авдіївки виявлено проліт ворожого БПЛА із перетином лінії розмежування. Безпілотник противника було подавлено українськими засобами радіоелектронної боротьби, що унеможливило його подальше використання.

Ворожі провокації не становили загрози, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Бойових втрат і поранень серед українських захисників немає.
Перебуваючи у готовності до адекватного реагування на будь-які провокації противника, підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Упродовж минулої доби, 18 жовтня, у смугах відповідальності наших підрозділів зафіксовано два порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Обидва факти задокументовано на ділянці неподалік Авдіївки, де в обідній час ворог вів вогонь з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї, а ввечері застосував автоматичний станковий гранатомет.

Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було.
У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.

Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 59 адміністративних правопорушень.

Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4997 транспортних засобів та 4438 осіб. Також було затримано 2 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

КПВВ «Станиця Луганська», «Новотроїцьке» та «Мар’їнка» не функціонували.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою нашими воїнами.

Слава Україні!