Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 25 серпня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 25 серпня 2020 року

Слава Україні!

У районі відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях ситуація залишається повністю контрольованою українськими воїнами. Дотримуючись повного і всеосяжного режиму припинення вогню наші військовослужбовці продовжують гідно виконувати свої завдання за призначенням.

Від початку поточної доби у районі проведення операції Об’єднаних сил, зафіксовано 1 факт порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Зокрема, противник здійснив один постріл з автоматичного станкового гранатомету біля Хутору Вільний. Збройна провокація була неприцільною і не загрожувала життю та здоров’ю наших захисників, тому військовослужбовці Об’єднаних сил вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат, внаслідок ворожого пострілу, немає.

На усіх інших ділянках відповідальності українських підрозділів режим тиші зберігався повною мірою.

Сьогодні, 25 серпня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» під час пересування між взводними опорними пунктами, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої, отримали поранення двоє військовослужбовців Об'єднаних сил. Воїнів було оперативно доставлено до лікувального закладу та надано кваліфіковану допомогу медиків. Стан їхнього здоров’я оцінюється як задовільний. На місці події для з'ясування її причин та обставин працює робоча група військової служби правопорядку Збройних Сил України та керівний склад бригади.

Наші воїни продовжують виконувати поставлені завдання і перебувають напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

24 серпня українськими захисниками зафіксовано 1 факт порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Зокрема, поблизу населеного пункту Майорськ, противник застосував безпілотний літальний апарат для скидання пострілу ВОГ-17. Внаслідок цієї провокації бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Крім військовослужбовців Збройних Сил України в районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 70 адміністративних правопорушень. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 6003 транспортних засоби та 5432 особи. Також було затримано 4 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 2290 осіб. В зворотному напрямку – 908 осіб. Через КПВВ «Новотроїцьке» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 126 осіб. В зворотному напрямку – 204 особи. КПВВ «Мар’їнка» з вини окупантів не функціонує.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!