Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 26 серпня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 26 серпня 2020 року

Слава Україні!

Сьогодні, 26 серпня завершується перший місяць відколи вступив у силу повний і всеосяжний режим припинення вогню. За цей період часу на переважній більшості ділянок відповідальності наших підрозділів обстрілів з боку противника не фіксувалося. Водночас, у смугах відповідальності наших бойових бригад українськими військовослужбовцями були задокументовані поодинокі неприцільні постріли, які носили провокативний характер. Внаслідок ворожого вогню, у лавах Об’єднаних сил не має бойових втрат і поранень. За місяць на Донбасі не було зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння.

Українські військовослужбовці дотримуються режиму припинення вогню. Вони продовжують сумлінно виконувати свої завдання за призначенням та перебувають напоготові надати адекватну відсіч у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю.

Ситуація в районі відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях залишається повністю контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил пильно спостерігають за ворогом і готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Від початку поточної доби, 26 серпня, на ділянках відповідальності наших підрозділів, які виконують завдання у районі проведення операції, обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

Серед українських захисників бойових втрат і поранень немає.
У районі проведення операції належно виконують завдання підрозділи ДСНС Об’єднаних сил. Зокрема, сапери за останню добу розмінували більше семи гектарів території у прифронтовому районі та передали на знищення 134 знайдених вибухонебезпечних предмети. Окрім цього, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Тільки за минулу добу завершили ремонтні роботи 16 будинків, ще на 38 об’єктах роботи продовжуються.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

25 серпня збройні формування Російської Федерації 1 раз порушили режим припинення вогню. Один постріл з автоматичного станкового гранатомету зафіксовано поблизу Хутору Вільний. Ця збройна ворожа провокація не несла загрози життю та здоров’ю наших героїв, тому захисники України вогонь у відповідь не відкривали.

Втрат, внаслідок ворожого пострілу, немає.

Крім військовослужбовців Збройних Сил України в районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 74 адміністративних правопорушення. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 6947 транспортних засобів та 5678 осіб. Також було затримано 7 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 2693 особи. В зворотному напрямку – 1053 особи. КПВВ «Новотроїцьке» і «Мар’їнка» з вини окупантів не функціонує.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які провокаційні дії противника.

Слава Україні!