Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 29 листопада 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 29 листопада 2020 року

Слава Україні!

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими захисниками. Наші воїни сумлінно виконують завдання за призначенням та в повному обсязі дотримуються домовленостей, досягнутих у рамках Тристоронньої контактної групи.

Від початку поточної доби, 29 листопада, у смугах відповідальності українських бригад зафіксоване одне порушення домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року, з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців. Так, неподалік населеного пункту Луганське було помічено ворожий БПЛА, який перетнув лінію розмежування. Українськими захисниками безпілотник противника було збито.

На інших ділянках уздовж лінії розмежування спостерігається тиша.
Належно виконують завдання в районі проведення операції інші складові сил оборони. Саперами ДСНС розміновано понад 6 гектарів території у прифронтовому районі та передано на знищення 137 вибухонебезпечних предметів.

Військовослужбовці Об’єднаних сил не втрачають пильності та продовжують непохитно виконувати завдання із захисту Держави.
Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 28 листопада, противник дев’ять разів порушив досягнуті під час засідання Тристоронньої контактної групи домовленості.

Так, вогнем із великокаліберного кулемета противник провокував українських захисників поблизу населеного пункту Луганське. Дві ворожі провокації із застосуванням ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї зафіксовані поблизу Південного. Ще чотири порушення режиму припинення вогню задокументовано у районі Водяного. На цій ділянці впродовж доби противник застосовував міномети калібру 120 мм і 82 мм, вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Окрім того, з боку тимчасово окупованої Ужівки у напрямку Водяного ворог здійснив дистанційне мінування позицій наших військ, використавши заборонені міни ПОМ-2.

На Приазов’ї задокументовано проліт ворожого безпілотника типу «квадрокоптер» із перетином лінії розмежування. Українськими засобами радіоелектронної боротьби БПЛА противника було подавлено.

Серед українських захисників бойових втрат і поранень не було.
У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.

Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 56 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5196 транспортних засобів та 4855 осіб.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 423 особи, у зворотному напрямку – 739 осіб.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.

Слава Україні!