Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 29 вересня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.30 29 вересня 2020 року

Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Українські захисники продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням та дотримуються домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року, у повному обсязі.

Від початку поточної доби, 29 вересня, по всій лінії розмежування спостерігається тиша. Порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, військовослужбовці Збройних Сил разом із рятувальниками ДСНС локалізовують пожежу на ділянці розміром близько 4 гектари неподалік населеного пункту Боброве.

Окрім того, у районах уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано понад 11 гектарів території та передано на знищення 48 вибухонебезпечних предметів.

Для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Упродовж доби вони відремонтували 1 будинок. Ще на 6 об’єктах роботи тривають.

Об'єднані сили продовжують непохитно виконувати бойові завдання щодо захисту Українського народу і перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які зміни оперативної обстановки.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 28 вересня, збройні формування Російської Федерації п’ять разів порушили режим припинення вогню. Так, неподалік населеного пункту Старогнатівка ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї та зі станкового протитанкового гранатомета. Поблизу Авдіївки противник провокував наших військових зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета. Ще два порушення були зафіксовані біля Шумів, де ворог застосовував стрілецьку зброю та підствольний гранатомет. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали.

Бойових втрат і поранень унаслідок ворожих пострілів не було.

Окрім того, вчора військовослужбовці Збройних Сил і рятувальники ДСНС ліквідували пожежу неподалік населеного пункту Нижньотепле.
Крім військовослужбовців Збройних Сил України, у районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 80 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5390 транспортних засобів та 4844 особи. Також були затримані 3 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибули 1282 особи, у зворотному напрямку – 1034 особи. Через КПВВ «Новотроїцьке» лінію розмежування на підконтрольну Україні територію перетнули 74 особи, у зворотному напрямку – 246 осіб. КПВВ «Мар’їнка» не функціонувало.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.


Слава Україні!