Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.45 11 вересня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.45 11 вересня 2020 року

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається стабільною та повністю контролюється українськими захисниками.
Дотримуючись режиму припинення вогню, підрозділи Об’єднаних сил виконують завдання за призначенням.

Від початку поточної доби, 11 вересня, на ділянках відповідальності наших підрозділів порушень домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року, не зафіксовано. На усіх ділянках відповідальності українських підрозділів режим тиші зберігається повною мірою.

У районі проведення операції належно виконують завдання підрозділи ДСНС Об’єднаних сил. Зокрема, сапери розмінували понад 10 гектарів території у прифронтовому районі та передали на знищення 42 знайдених вибухонебезпечних предмети. Окрім цього, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. За минулу добу вони відремонтували 10 будинків, на 33 об’єктах роботи ще тривають.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 10 вересня, у районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 3 факти порушення режиму припинення вогню.

Так, ворог обстріляв зі стрілецької зброї позиції наших військ неподалік Шумів, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ і де були надані гарантії безпеки. Завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об’єднаних сил, а й представників СЦКК та ОБСЄ.

Окрім того, два ворожі обстріли зафіксовано на ділянці фронту поблизу Золотого. Спершу ворог застосував трасуючу кулю для підпалу трави, а згодом відкрив вогонь по позиціях українських захисників зі стрілецької зброї.

Вчинені вогневі провокації противника не становили загрози нашим захисникам, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували.

Бойових втрат і поранень унаслідок ворожих обстрілів не було.
Крім військовослужбовців Збройних Сил України, у районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 81 адміністративне правопорушення. Окрім того, підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5717 транспортних засобів та 5540 осіб. Також були затримані 4 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибула 1231 особа, у зворотному напрямку – 1712 осіб. Сімнадцять осіб перетнуло КПВВ «Новотроїцьке» у напрямку непідконтрольної Україні території. КПВВ «Мар’їнка» не функціонує.

Захисники України не втрачають пильність та готові до миттєвого реагування на будь-які дії противника.

Підрозділи Об’єднаних сил пильно спостерігають за ворогом і готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Слава Україні!