Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 01 лютого 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 01 лютого 2019 року

Протягом поточної доби, у період з 00.00 до 18.00, противник два рази обстріляв позиції наших захисників. В одному з обстрілів найманці застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

В смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" найманці обстріляли позиції українських військових поблизу селища ПАВЛОПІЛЬ з мінометів калібру 82 мм., великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також в смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" злочинці обстріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі ХУТОРА ВІЛЬНИЙ.

Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об'єднаних не постраждав.

Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів.

Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових.

Правоохоронці Об’єднаних сил виявили контрафактну продукцію на суму понад 28 мільйонів гривень

За наказом Командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва в районі проведення ООС тривають заходи щодо запобіганню та протидії незаконному перетину через лінію зіткнення товарно-матеріальних цінностей.

Упродовж листопада 2018-січня 2019 років за процесуального керівництва військової прокуратури Об’єднаних сил, слідчими ГУНП в Донецькій області спільно с оперативними співробітниками ОРВ ОРУ Донецько-Луганського регіонального управління ДПС України зі складу Об’єднаних сил, в рамках контролю за вчиненням злочину по кп за ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 204 КК України, викрито злочинну схему протиправного виготовлення та подальшої реалізації на території різних областей України, а також переміщення за сприяння на даний час не встановлених осіб через лінію розмежування фальсифікованих алкогольних виробів.

1.02.2019р., в ході проведення санкціонованих обшуків складських приміщень в м. Бахмут та м. Краматорськ Донецької області, виявлено та вилучено приладдя (лінію) по розливу та упакуванню фальсифікованих алкогольних виробів, 1347 театрапаків ємкістю по 10 л кожен (13470 л) готової продукції -фальсифікованого алкоголю, понад 20,5 тон етилового спирту, понад 20 тис марок акцизного податку України та інше приладдя по виготовленню та упакуванню фальсифікованого алкоголю. Загальна сума вилученого обладнання та товарно-матеріальних цінностей складає близько 1 000 000$ США.

На даний час проводяться слідчі (оперативні) заходи з метою встановлення всіх причетних осіб, в т.ч. військовослужбовців ЗСУ та правоохоронних органів, які мають відношення до вищевказаної злочинної схеми та здійснювали її «кришування». Після цього вказаним особам буде повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Командування Об’єднаних сил вчергове нагадує, що в райноні проведення Операції діє правило «Закон – єдиний для всіх!»
Правоохоронні органи Об’єднаних сил забезпечать верховенство права! 
Винних осіб буде притягнуто до відповідальності!

Разом переможемо!

Слава Україні!