Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 05 листопада 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 05 листопада 2019 року

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 3 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Усі обстріли по позиціях Об'єднаних сил зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД":
неподалік Водяного, що на Приазов'ї – з ручних та станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї;
біля Старогнатівки – з великокаліберних кулеметів;
поблизу Лебединського – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Впродовж поточної доби втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об'єднаних сил немає.
Тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Проходить технічне обстеження, розмінування доріг та узбіч, очистка місцевості забрудненої вибухонебезпечними предметами. Задіяні 5 груп ДСНС України загальною чисельністю 24 особи. На це час обстежено 14,1 гектара території ділянки розведення №2. Вилучено 20 вибухонебезпечних предметів.
Українська сторона готується до розведення сил та засобів на ділянці №3 (Богданівка - Петрівське). Початок заходів попередньо заплановано на 8 листопада 2019 року при умові дотримання режиму "Тиша" на цій ділянці протягом 7 діб.
4 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 20 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 та 120 мм, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Кримського, Новотошківського, Мар'їнки, Старогнатівки, Красногорівки, Пищевика, Троїцького, Хутора Вільного, Новгородського, Водяного, Гнутового, Залізного та Новолуганського.
Минулої доби втрат внаслідок обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не зафіксовано.
Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 грабіж, 4 крадіжки, 1 факт незаконного обігу вогнепальної зброї та 10 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 18132 особи та 2043 транспортних засоби. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 20282 особи та 2451 транспортний засіб.
В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 46 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.
Слава Україні!