Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 10 лютого 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 10 лютого 2020 року

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню. Противник вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив два обстріли наших позицій, а саме:
поблизу Красногорівки – зі стрілецької зброї;
неподалік Павлополя – зі станкового протитанкового гранатомету - 5 пострілів.
Два ворожих обстріли було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме:
в районі Оріхового – зі станкового протитанкового гранатомету - 4 постріли;
поруч з населеним пунктом Хутір Вільний - з ручного протитанкового гранатомету.
Сьогодні, 10 лютого, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ
10 ЛЮТОГО 2020 РОКУ
На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено близько 4000 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники людям медичну допомогу. Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають
На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
09 лютого збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник вів вогонь по нашим позиціям із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм та 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Лебединське, Старогнатівка, Оріхове, Новолуганське та Новозванівка.
Протягом минулої доби внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення.
Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил, серед цивільного населення розкрито 1 грабіж, 1 крадіжку, а також 4 факти пов’язаних з обігом наркотиків. Також виявлено 21 адміністративне правопорушення.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 12592 особи та 1630 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 10025 осіб та 1258 транспортних засобів.
У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 21 особі.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
Слава Україні!