Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 13 червня 2018 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил  станом на 18:00 13 червня 2018 року

Упродовж поточної доби, 13 червня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Противник 14 разів порушував режим припинення вогню, з них 9 рази із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати провокаційні обстріли на Луганському, Донецькому та Маріупольському напрямках.

На Луганщині найактивніші бойові дії тривали в районі населеного пункту Новотошківське, де окупанти застосовували 122-мм артилерію та 82-мм міномети. Також поблизу Новозванівки ворог використав 82-мм міномети.

Активні дії противника були відмічені на Маріупольському напрямку. Захисників населених пунктів Водяне та Талаківка противник намагався атакувати під прикриттям 122-мм артилерії, а також 120 та 82-мм мінометів.

Об’єднані сили відкривали вогонь у відповідь та подавляли вогневі точки ворога, зберігаючи положення наших підрозділів незмінними.

Снайперський вогонь окупанти вели в районі населеного пункту Красногорівка, що на Донеччині. Завдяки вмілим контрснайперським заходам, українські військовослужбовці швидко змусили противника припинити вогонь.

В ході бойових дій поточної доби два українських захисника отримали поранення. Втрати противника уточнюються.