Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 17 грудня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 17 грудня 2019 року

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації порушили режим припинення вогню 2 рази. Противник обстріляв наші підрозділи з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Обидва обстріли позицій українських захисників зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":
поряд Новолуганського – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
неподалік Кримського – з автоматичного гранатомету великокаліберного кулемету та іншої стрілецької зброї;
Сьогодні, 17 грудня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ
На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено 4340 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.
На ділянках розведення №2 та №3 обстановка стабільна. тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

16 грудня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші підрозділи із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Кримського, Верхньоторецького, шахти Бутівка, Павлополя та Широкиного.
Упродовж минулої доби, 16 грудня, один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.
Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 грабіж, 12 крадіжок, 1 шахрайство та 9 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також виявлено 20 адміністративних правопорушень
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 19675 осіб та 2310 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 17150 осіб та 2186 транспортних засобів.
В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 49 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
Слава Україні!