Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 17 липня 2018 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил  станом на 18:00 17 липня 2018 року

Упродовж поточної доби, від 7-ї ранку до 18-ї години російські окупаційні війська 6 разів порушили режим припинення вогню.

Окупанти відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Гнутове, Широкине та Водяне, а по захисниках Залізного відпрацював снайпер.

На жаль, в наслідок ворожого вогню один український воїн загинув і один отримав поранення.

Втрати противника уточнюються.

Об’єднані сили контролюють обстановку, стійко утримують займані рубежі та дотримуються режиму припинення вогню.

Із Франції на Донбас прибула чергова партія гуманітарної допомоги

Сьогодні, на Донбас прибула чергова партія гуманітарної допомоги у рамках стратегічної ініціативи Командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва «Допомога Схід». Десятки тонн вантажу медичного спрямування, які будуть направлені в медичні заклади, дитячі установи населених пунктів, які знаходяться біля лінії зіткнення задля покращення життя тамтешніх людей. Допомога надана Асоціацією «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» та доставлена представниками Асоціації міжнародних автомобільних перевізників.

– Сьогодні відбувся ще один етап стратегічної ініціативи «Допомога Схід», – сказав заступник Командувача Об'єднаних сил полковник Олександр Доманський. – Це десятки тонн вантажу медичного спрямування – медичні ліжка, матраци, возики, меблі, одяг для медичного персоналу та інше медичне обладнання.

Він зауважив, що морально-психологічний стан, фізичний стан тих людей, які проживають у «сірій зоні», або в тих населених пунктах, які знаходяться поблизу лінії зіткнення, вкрай важкий. І одне з пріоритетних завдань командування Об'єднаних сил виконується для того, щоб покращити стан життя мешканців цих районів. Там ці товари дуже необхідні і вони будуть направлені до медичних закладів, щоб людям можна було покращити рівень надання медичної допомоги.

– Ми розраховуємо, що завдяки спільним зусиллям, нам вдасться донести до всієї України головну ідею нашої співпраці: «Об’єднані сили у суспільному значенні – це патріоти, об’єднані у конкретних справах задля перемоги», – зазначив полковник Олександр Доманський.

Насамперед гуманітарна допомога буде скеровуватися у цивільні медичні заклади прифронтових населених пунктах Донецької та Луганської областей. Зокрема, до Мар’їнки, Селідового, Бахмута, Краматорська, Золотого, Гірського, Сватового, Троїцькго, Кремінного та інших населених пунктів.