Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 18 вересня 2018 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 18 вересня 2018 року

Упродовж поточної доби, від 7-ї до 18-ї години російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню. При цьому озброєння, заборонене Мінськими угодами, не застосовувалося.

Вдень противник відкривав прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Кримське, Луганське, Південне, Павлопіль та Широкине.

У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення на здійснення вогневого впливу на противника, змушуючи його припинити обстріл.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил протягом поточної доби не допущено.

Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.


Українська сторона СЦКК: розпочато роботи з виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів на автошляху Авдіївка – Опитне

З 18 вересня за наказом Командувача об’єднаних сил з метою забезпечення безпечного пересування та роботи представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста вздовж дороги Авдіївка – Опитне здійснюється перевірка місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів та встановлення знаків про мінну небезпеку.

Роботи здійснюються мобільною групою розмінування зі складу одного з підрозділів Об’єднаних сил. Військовослужбовці проводять обстеження території на предмет наявності мін, боєприпасів, що не розірвалися та інших вибухонебезпечних предметів.

Координацію робіт та забезпечення дотримання режиму припинення вогню на час їх проведення здійснює українська сторона СЦКК у взаємодії з СММ ОБСЄ.

Роботи планується виконати до 21 вересня.


Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил затримали одинадцятьох підозрюваних у співпраці з терористичною «ДНР»

Військовослужбовці Національної гвардії України та працівники Національної поліції продовжують нести службу у складі Об’єднаних сил на сході держави. Результатом несення служби за добу стало затримання на стаціонарних та мобільних блокпостах одинадцятьох осіб, підозрюваних у співпраці з терористичною «ДНР».

Протягом доби правоохоронцями було перевірено 14 299 одиниць транспортних засобів, 18746 особи з них 3139 за Інформаційним центром Національної поліції, виявлено 33 адміністративних правопорушення. До територіальних підрозділів Національної поліції було доставлено 11 осіб для перевірки на причетність до так званої «ДНР».