Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 23 квітня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 23 квітня 2019 року

Від початку доби ворог сім разів порушив режим припинення вогню, з них двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 та 82 мм мінометів. Збройні формування Російської Федерації також вели вогонь по позиціях наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник шість разів обстріляв позиції наших підрозділів:
з 120 мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі села ГНУТОВЕ;
з 82 мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – двічі в районі населеного пункту ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ;
з гранатометів різних систем та стрілецької зброї – біля міста МАР'ЇНКА;
з станкових протитанкових гранатометів – біля населеного пункту ГРАНІТНЕ;
з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі населеного пункту ПІСКИ.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник з автоматичної стрілецької та снайперської зброї обстріляв позиції Об'єднаних сил біля населеного пункту ПІВДЕННЕ.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще один український захисник отримав поранення. На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.

Разом переможемо!

Слава Україні!