Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 25 листопада 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 25 листопада 2019 року

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
4 обстріли позицій українських захисників російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":
двічі неподалік Луганського – з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
поблизу Кримського - з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів;
біля Новолуганського – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 1 обстріл по укріпленнях Об'єднаних сил:
біля Мар'їнки – зі стрілецької зброї.
Близько 12:00, у місті Мар'їнка, в результаті вогню збройних формувань Російської Федерації по цьому населеному пункту, було поранено цивільну особу.
Громадянка Юлія Т. йшла містом зі своєю маленькою півторарічною донькою. Російські окупанти здійснили кілька пострілів. Куля пробила постраждалій грудну клітину та влучила у ліве плече. Необхідну первинну медичну допомогу жінці було надано військовослужбовцями Об'єднаних сил. Зараз вона знаходиться в лікарні міста Курахове. За оцінками лікарів, стан пораненої стабільний.
Ця ситуація ще раз доводить, якими безпринципними і цинічними є дії російських окупаційних військ щодо цивільного населення Донбасу.
Поточної доби втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не було.
На ділянці розведення №1 (Станиця Луганська), на КПВВ та біля мосту, працюють співробітники Червоного Хреста щодо надання допомоги населенню. ДСНС України продовжує обстеження ділянок місцевості з обох боків від дороги в районі лісосмуги та мосту.
Cьогодні, о 12.00, на ділянці розведення №2, у районі населеного пункту Золоте Луганської області, закінчилась практична фаза демонтажу фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення. Тривають заходи з інформування СММ ОБСЄ про її виконання.
На ділянці розведення №3, в районі населеного пункту Богданівка Донецької області, силами та засобами ДСНС України проведено розбирання 2 допоміжних споруд. Вилучено 2 вибухонебезпечних предмета.

Підсумки за минулу добу
24 листопада збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Тарамчука, Березового, Водяного, Мар'їнки, Луганського та Красногорівки.
Упродовж минулої доби внаслідок обстрілів втрат серед військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил не було.
Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 2 крадіжки, 1 факт незаконного обігу вогнепальної зброї та 4 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 17409 осіб та 2348 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 15046 осіб та 1860 транспортних засобів.
В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 22 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.
Слава Україні!