Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 27 липня 2018 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил  станом на 18:00 27 липня 2018 року

Упродовж поточної доби, від 7-ї до 18-ї години російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню.

Окупанти відкривали прицільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Золоте, Майорськ, Авдіївка, Мар’їнка, Лебединське, Гнутове, Павлопіль та Широкине.

У ході проведення інженерної розвідки, внаслідок підриву загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил.

Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою.

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер та Командувач об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв обговорили безпекову ситуацію в районі проведення ООС

Сьогодні, 27 липня, в місті Бахмут пройшла зустріч Командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва з Генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером.

Під час спілкування сторони обговорили питання, які стосуються дотримання всеохоплюючого, сталого та безстрокового режиму припинення вогню, оголошеного 1 липня 2018 року. Окрім цього, Командувач Об'єднаних сил ознайомив пана Томаса Гремінгера з гуманітарною ситуацією в Донецькій та Луганській областях.


У ході зустрічі генерал-лейтенант Сергій Наєв відзначив внесок ОБСЄ у справу встановлення миру на Донбасі. Разом з тим він закликав Томаса Гремінгера посилити ефективність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на окупованій російсько-окупаційними військами території Донецької та Луганської областей.

Також Командувач об'єднаними силами звернув увагу на постійні порушення встановленого режиму припинення вогню російсько-окупаційними військами з використанням зброї забороненої Мінськими домовленостями. 
По завершенні бесіди сторони обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та обмінялися думками.

З початку проведення операції це перша зустріч Командувача ОС з Генеральним секретарем ОБСЄ.