Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 28 липня 2018 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил  станом на 18:00 28 липня 2018 року

Упродовж поточної доби, від 7-ї до 18-ї години російські окупаційні війська 4 рази порушили режим припинення вогню.

Окупанти відкривали прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Авдіївка, Павлопіль та Лебединське.

Також, вдень, використовуючи режим припинення вогню, ворог, силами диверсійно-розвідувальної групи у складі до 15 бойовиків, здійснив спробу захопити позиції одного з підрозділів у районі населеного пункту Кримське.

Але на перешкоді їхнім намірам стали наші захисники, які виконували завдання на спостережному посту та прийняли бій з майже вчетверо переважаючим противником. Стійким утриманням займаних позицій, вони забезпечили підхід резервної групи наших підрозділів на чолі з командиром роти.

Отримавши рішучу відсіч противник під щільним вогнем наших захисників вдався до відходу під прикриттям своєї артилерії. Їхній відхід був відрізаний вогнем мінометного підрозділу Об'єднаних сил. Завдяки чіткім та злагодженим діям підрозділів противник поніс значні втрати – до 4 вбитими та 6 пораненими.

Підступні наміри противника були зірвані завдяки рішучим та мужнім діям наших воїнів, які ціною свого життя утримали займані позиції. Нажаль, в ході майже двохгодинного бою, ми втратили двох синів України та ще двох було поранено.

Об’єднані сили дотримуються Мінських домовленостей та режиму припинення вогню, але сьогодні ще раз нагадали російсько-окупаційним військам, що у разі загрози життю наших військовослужбовців, готові дати жорстку та неминучу відсіч.

Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою Об’єднаними силами.