Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 28 січня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 28 січня 2020 року

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Три обстріли по нашим позиціям було здійснено у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:
двічі поблизу Лебединського – з мінометів калібру 82 мм противник випустив 20 мін, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
поблизу Березового – з гранатометів різних систем.
Шість ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме:
неподалік Новолуганського – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
в районі населеного пункту Оріхове – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
чотири рази поряд з Новотошківським – з мінометів калібру 120 мм – 26 мін, 5 мін з 82-мм міномету, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Сьогодні, 28 січня, у результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої два військовослужбовця Об'єднаних сил отримали бойові поранення.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ
28 СІЧНЯ 2020 РОКУ
На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено понад 3900 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.
На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
27 січня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Лебединське, Тарамчук, Піски, Новотроїцьке, Майорськ, Кіндрашівка Нова та Новотошківське.
Крім того, о 21.50 в районі ділянки розведення №3, поблизу населеного пункту Богданівка, ворог здійснив обстріл зі станкового протитанкового гранатомету та стрілецької зброї.
Протягом минулої доби внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було.
Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил, серед цивільного населення розкрито 1 факт підробки документів. Також виявлено 73 адміністративних правопорушень.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 16193 особи та 2011 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 13565 осіб та 1532 транспортних засобів.
У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 49 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
Слава Україні!