Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 29 жовтня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 29 жовтня 2019 року

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 2 обстріли по позиціях Об'єднаних сил:
неподалік Богданівки (поза межами ділянки розведення) – з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї;
біля Красногорівки – зі станкових протитанкових гранатометів;
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" російські окупаційні війська здійснили 3 обстріли наших позицій:
двічі біля Луганського – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
неподалік Кримського – автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.
Окрім того, сьогодні, в районі населеного пункту Архангельське Донецької області, диверсійно-розвідувальна група російських окупаційних військ трьома чергами зі стрілецької зброї обстріляла безпілотний літальний апарат спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ. У зв’язку із загрозою втрати БПЛА через дві хвилини його було посаджено. Дрон ушкоджень не зазнав.
Також, повідомляємо, що сьогодні, 29 жовтня 2019 року, о 12.00 годині розпочався процес розведення сил і засобів з обох сторін (дзеркально) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області.
Впродовж поточної доби втрат внаслідок ворожих обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не зафіксовано.
28 жовтня збройні формування Російської Федерації та її найманці 16 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил з мінометів калібру 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Травневого, Мар'їнки, Невельського, Водяного, Пищевика, Луганського, Красногорівки, Гнутового, Золотого (поза межами ділянки розведення) та Попасної.
За минулу добу, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було.
Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 3 вбивства, 1 тяжке тілесне ушкодження, 8 крадіжок, 1 шахрайство, 5 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами та 1 незаконне заволодіння.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 20766 осіб та 2436 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 18725 осіб та 2189 транспортних засобів.
В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 43 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.