Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 30 жовтня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 30 жовтня 2019 року

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Зафіксовано і вогневу активність ворожих снайперів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 3 обстріли:
поблизу Красногорівки – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
двічі неподалік Водяного, що на Приазов'ї – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" російські окупаційні війська здійснили 6 обстрілів наших позицій:
біля Зайцевого – з мінометів калібру 82 мм та автоматичних гранатометів;
тричі поблизу Кримського – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї
неподалік Луганського – зі стрілецької зброї;
біля Південного – з СПГ, автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Впродовж поточної доби втрат внаслідок ворожих обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не зафіксовано.
Триває друга доба процесу розведення сил і засобів з обох сторін (дзеркально) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області.
29 жовтня збройні формування Російської Федерації та її найманці 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил з мінометів калібру 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Кримського, Красногорівки, Водяного, Луганського, Богданівки та Авдіївки.
Минулої доби втрат внаслідок ворожих обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було.
Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 грабіж, 3 крадіжки, 3 факти незаконного поводження з наркотичними засобами.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 21058 осіб та 2421 транспортний засіб. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 22690 осіб та 2466 транспортних засобів.
В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 49 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.