Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 4 жовтня 2018 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 18:00 4 жовтня 2018 року

Упродовж поточної доби, від 7-ї до 18-ї години російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню. В тому числі – тричі з озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Вдень ворог відкривав прицільний вогонь по позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Кримське, Оріхове, Луганське, Шуми, Південне, Красногорівка, Мар'їнка та Павлопіль.

Опорні пункти наших військ поблизу Шумів та Південного були обстріляні зі стрілецької зброї, біля Красногорівки, Мар'їнки та Павлополя – стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів, у районі Кримського та Луганського противник також застосував станкові гранатомети. Вогневі нальоти із застосуванням мінометів 82-го калібру ворог здійснив по оборонцях Кримського та Оріхового, а позиції поблизу Луганського були обстріляні з мінометів калібру 120 мм.

У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення на здійснення вогневого впливу на противника, змушуючи його припинити обстріл.

В ході бойових дій двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

***

У районі проведення операції Об'єднаних сил співробітниками військової прокуратури та СБУ затримано тиловика-хабарника

У відповідності до розпорядження Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва продовжується робота щодо припинення протиправної діяльності з боку військовослужбовців та працівників, які залучені до складу сил і засобів Об’єднаних сил.

Так, сьогодні, 4 жовтня, за процесуального керівництва військової прокуратури Луганського гарнізону спільно із співробітниками Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях було затримано на «гарячому» при одержанні грошових коштів у розмірі 15 000 гривень військовослужбовця К., заступника командира з тилу однієї з військових частин.

У ході оперативно-слідчих дій було встановлено, що зловмисник вимагав та отримав від свого підлеглого – тимчасово виконуючого обов'язки начальника продовольчої служби П. неправомірну вигоду за невжиття заходів щодо притягнення його до дисциплінарної та матеріальної відповідальності з приводу виявлення у продовольчій службі недоліків у роботі.

За результатами слідчих дій буде вирішено питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади. Слідчі дії тривають.

Командування Об’єднаних сил вкотре наголошує, що рішуче налаштоване на боротьбу з хабарництвом та будь-якими правопорушеннями. Верховенство права у районі проведення операції Об'єднаних сил буде забезпечено. Закон один для всіх.

Рухаємося далі!

Слава Україні!