Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 09 жовтня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 09 жовтня 2019 року

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 13 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, снайперської та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 11 обстрілів:
двічі неподалік Новотроїцького з напрямку Докучаєвська – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
поблизу Пищевика з напрямку Верхньошироківського – з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї;
шість разів поблизу Водяного з напрямків Ужівки, Азова та Пікузів – з озброєння БМП, ручних протитанкових гранатометів, снайперської та стрілецької зброї;
неподалік Новоселівки Другої з напрямку Василівки – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
поблизу Авдіївки з напрямку Спартака – з міномета калібру 120 мм.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 2 обстріли:
неподалік Кримського з напрямку Донецького – з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
поблизу Хутора Вільного з напрямку Золотого-5 – з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї.

Впродовж поточної доби під час ворожого обстрілу загинув військовослужбовець Об'єднаних сил.

9 жовтня, збройні формування Російської Федерації та її найманці 24 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Крім того, порушуючи Мінські угоди противник навмисне обстріляв ділянку розведення сил і засобів в районі населеного пункту Золоте з міномета калібру 82 мм. Загалом, з початку тижня на вказаній ділянці вже відбулося три випадки порушення режиму "Тиша".

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Красногорівки, Пісків, Лебединського, Водяного, Пищевика, Новотроїцького, Миколаївки, Павлополя, Новогнатівки, Новолуганського, Золотого, Гладосового, Майорська, Кримського, Авдіївки, Новозванівки.

За минулу добу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення.

Вчора службовцями Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 4 крадіжки, 3 шахрайства, 3 факти незаконного поводження з вогнепальною зброєю та 11 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 19636 осіб та 2309 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 19616 особи та 2329 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування було відмовлено 34 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.