Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 1 вересня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 1 вересня 2019 року

За минулу добу гвардійці затримали 6 громадян причетних до незаконних збройних формувань

Вчора, під час перевірки документів при спробі перетину блокпостів розташованих поблизу Маріуполя, військовослужбовці Національної гвардії України затримали 2 жінок і 4 чоловіків, мешканців Донецької та Луганської областей, причетних до незаконних збройних формувань.
Вказані особи намагалися перетнути блокпости як власним транспортом, так і рейсовими автобусами.

За минулий тиждень, під час виконання спеціально-бойових завдань на блокпостах в районі проведення операції Об’єднаних сил, гвардійцями було затримано 10 осіб, які вчинили адміністративні правопорушення, 9 – кримінальні правопорушення, а також 9 – причетних до незаконних збройних формувань та громадянина, який намагався перевезти з собою медичні препарати наркотичного походження.

Всіх правопорушників було передано працівникам Національної поліції України.

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що окупаційна адміністрація продовжує саботувати початок ремонтно-відновлювальних робіт зруйнованого мосту на ділянці розведення №1.
Зокрема, 31 серпня 2019 року, окупаційна адміністрація відмовила в доступі до зруйнованої частини мосту, на ділянці розведення №1 Станиця Луганська, представникам «Укртрансмосту».

У зв’язку з цими обставинами представники «Укртрансмосту» змушені були покинути ділянку розведення №1, не провівши вивчення ділянки зруйнованого мосту для визначення обсягів проведення подальших відновлювальних робіт.
Окрім того, сьогодні 01 вересня 2019 року було заплановано демонтаж, розбирання та вивіз елементів конструкцій зруйнованого мосту, прибирання бар’єрного загородження, вивіз пошкоджених металевих конструкцій, а також прибирання будівельного сміття.

Представниками української сторони СЦКК о 09.30-10.15 год. 01.09.2019 року було проведено зустріч з дзеркальними патрулями СММ ОБСЄ, продемонстровано готовність наших розрахунків до проведення робіт по обстеженню ділянки місцевості біля мосту, розбирання та розчищення завалів зруйнованої частини мосту.
Через СММ ОБСЄ до НЗФ РФ було доведено нашу готовність до проведення робіт, на що була отримана відмова, щодо гарантій безпеки та відмова їх забезпечити, пояснюючи відсутність детального плану відновлювальних робіт.

Варто наголосити, що блокування окупаційною адміністрацією робіт в Станиці Луганській в черговий раз свідчить про цілеспрямоване не дотримання збройними формуваннями Російської Федерації та їх найманцями своїх зобов’язань, пов’язаних з відновленням інфраструктури в даному районі.