Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 10 серпня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 10 серпня 2019 року

Упродовж доби збройні формування Російської Федерації та її найманці чотири рази порушили режим припинення вогню.
Ворог обстрілював позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 2 обстріли позицій Об'єднаних сил:
поблизу ПИЩЕВИКА з напрямку ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКОГО – з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї;
неподалік ГНУТОВОГО з напрямку ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКОГО – зі станкового протитанкового гранатомета.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 2 обстріли позицій Об'єднаних сил:
в районі СВІТЛОДАРСЬКА з напрямку ЛОЗОВОГО – з автоматичного гранатомета;
поблизу ЛУГАНСЬКОГО з напрямку ЛОГВИНОВОГО – зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.

Під час виконання бойового завдання загинув військовослужбовець Національної гвардії України.

9 серпня, збройні формування Російської Федерації та її найманці шість разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстрілював позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти вогню зафіксовано поблизу населених пунктів ЛЕБЕДИНСЬКЕ, ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ, ТАЛАКІВКИ, ЗОЛОТОГО-4, ОРІХОВОГО.
Втрат внаслідок ворожих обстрілів у складі підрозділів Об’єднаних сил не було.
Впродовж минулої доби в районі проведення ООС представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил розкрито 5 крадіжок, 2 шахрайства, 14 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.
Вчора через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхало більше 20 тисяч осіб та більше 2,5 тисяч транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 21588 особи та 2625 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування було відмовлено 37 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі. Суспільно-політична та гуманітарна обстановка залишається під контролем Об'єднаних сил.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.