Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 12 жовтня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 12 жовтня 2019 року

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм, протитанкового ракетного комплексу, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 10 обстрілів позицій Об'єднаних сил:
тричі неподалік Водяного з напрямку Пікузів – з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП-1, станкового протитанкового гранатомета та стрілецької зброї;
неподалік Пищевика з напрямку Верхньошироківського – з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї;
двічі поблизу Новогнатівки з напрямку Стили – зі станкового протитанкового гранатомета та протитанкового ракетного комплексу;
неподалік Широкиного з напрямку Саханки – зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета та іншої стрілецької зброї;
двічі поблизу Водяного з напрямку Азова – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
неподалік Мар’їнки з напрямку Трудівського – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 1 обстріл позицій Об'єднаних сил:
неподалік Луганського з напрямку Нижнього Лозового – з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї;

Впродовж поточної доби внаслідок ворожих обстрілів легких поранень зазнали 2 військовослужбовці Об'єднаних сил.

11 жовтня збройні формування Російської Федерації та її найманці 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Новолуганського, Новотроїцького, Водяного, Талаківки, Південного та Славного.
За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів жоден військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил не постраждав.
Вчора службовцями Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 вбивство, 7 крадіжок, 1 хуліганство, 2 факти незаконного поводження зі зброєю та 9 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 20477 осіб та 2470 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 22963 особи та 2993 транспортних засоби.
В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 36 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.