Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 14 жовтня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 14 жовтня 2019 року

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм, протитанкового ракетного комплексу, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 6 обстрілів позицій Об'єднаних сил:
тричі неподалік Новотроїцького з напрямку Докучаївська – з автоматичного гранатомета та великокаліберних кулеметів;
біля Лебединського з напрямку Саханки – зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї;
поблизу Водяного з напрямку Пікузів – з озброєння БМП-1;
неподалік Опитного з напрямку Веселого – зі стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник обстріляв позиції Об'єднаних сил неподалік Хутора Вільного з напрямку Золотого-5 з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.
Впродовж поточної доби внаслідок ворожих обстрілів втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.
13 жовтня збройні формування Російської Федерації та її найманці 21 раз порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП-1, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Новолуганського, Золотого, Пісків, Водяного, Павлополя, Чермалика, Пищевика, Світлодарська, Попасної, Зайцевого, Луганського, Південного та Кримського.
Наголосимо, що російські окупаційні війська, імітуючи до цього готовність провести розведення сил і засобів, вчора підступно здійснили обстріл з гранатометів різних систем на ділянці розведення №2 - Золоте-4. Така цинічна поведінка свідчить про зацікавленість окупантів в подальшому загостренні ситуації.
За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів жоден військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил не постраждав.
Вчора службовцями Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 2 вбивства, 5 крадіжок, 1 факт незаконного поводження з вогнепальною зброєю та 9 фактів - з наркотичними засобами.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 14090 осіб та 2234 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 22963 особи та 2993 транспортних засоби.
В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 41 особі.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.