Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 15 серпня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 15 серпня 2019 року

Впродовж доби збройні формування Російської Федерації та її найманці сім разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстрілював позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 6 обстрілів позицій Об'єднаних сил:
неподалік ГНУТОВОГО з напрямку ПІКУЗ – зі станкового протитанкового гранатомета;
поблизу ПАВЛОПОЛЯ з напрямків ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКОГО ТА УКРАЇНСЬКОГО – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів;
в районі ПИЩЕВИКА з напрямку УКРАЇНСЬКОГО – з автоматичного гранатомета;
поблизу ВОДЯНОГО з напрямку ПІКУЗ – з ручного протитанкового гранатомета;
неподалік ОПИТНОГО з напрямку СПАРТАКА – з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 1 обстріл позицій Об'єднаних сил:
поблизу ПІВДЕННОГО з напрямку ГАГАРІНА – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

14 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці тринадцять разів порушили режим припинення вогню. З них двічі – із забороненої Мінськими угодами зброї: мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Також противник обстрілював позиції Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів одного з наших опорних пунктів в районі населеного пункту хутір Вільний один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил загинув.

Факти вогню зафіксовано в районі населених пунктів ПІСКИ, ЛЕБЕДИНСЬКЕ, ГНУТОВЕ, ВОДЯНЕ, МИКОЛАЇВКА, ПІВДЕННЕ, НОВОЛУГАНСЬКЕ, ЗАЙЦЕВЕ, ХУТІР ВІЛЬНИЙ.

Вчора представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил розкрито 2 грабежі, 10 крадіжок, 2 шахрайства, 3 факти незаконного поводження з вогнепальною зброєю та 20 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхало більше 21 тисячі осіб та більше 2 тисяч транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 20982 особи та 2534 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування було відмовлено 40 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.