Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 22 серпня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 22 серпня 2019 року

Впродовж доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 8 разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстрілював позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 6 обстрілів позицій Об'єднаних сил:
двічі неподалік ВОДЯНОГО з напрямку УЖІВКИ – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
двічі поблизу НОВОТРОЇЦЬКОГО з напрямку ДОКУЧАЄВСЬКА – зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
двічі в районі БОГДАНІВКИ з напрямку ПЕТРІВСЬКОГО – зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 2 обстріли позицій Об'єднаних сил:
неподалік НОВОЛУГАНСЬКОГО з напрямку ДОЛОМІТНОГО – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
поблизу ЗАЙЦЕВОГО з напрямку ГОЛЬМІВСЬКОГО – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
21 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці сім разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню зафіксовано поблизу населених пунктів НОВОМИХАЙЛІВКА, ВОДЯНЕ, СТАРОГНАТІВКА, ЛЕБЕДИНСЬКЕ, АВДІЇВКА.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів один наш військовослужбовець отримав поранення.

Вчора представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил розкрито 5 крадіжок, 2 факти незаконного поводження з вогнепальною зброєю, 7 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхало 22651 особа та 2564 транспортні засоби. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 23200 осіб та 2683 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування було відмовлено 46 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.