Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 24 жовтня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 24 жовтня 2019 року

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 13 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 8 обстрілів по позиціях Об'єднаних сил:
тричі поблизу Мар'їнки з напрямку Трудівського – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
два рази неподалік Талаківки з напрямку Пікузів – з великокаліберних кулеметів, СПГ та автоматичних гранатометів;
біля Верхньоторецького – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї;
неподалік Славного з напрямку Оленівки – з великокаліберних кулеметів та СПГ;
поблизу Авдіївки з напрямку Яковлівки – зі станкових протитанкових гранатометів.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" російські окупаційні війська здійснили 5 обстріли наших позицій:
біля Золотого-4 (не ділянка розведення) з напрямку Золотого-5 – з автоматичних гранатометів;
неподалік Зайцевого – зі стрілецької зброї;
двічі поблизу Луганського – зі станкових протитанкових та автоматичних гранатометів;
біля Троїцького з напрямку Калинового – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Окрім того, російські окупанти вдалися до провокації з метою дискредитації військових Об'єднаних сил.
Сьогодні, близько 10 години 30 хвилин, ворог з автоматичного станкового гранатомету АГС-17, обстріляв працівників комунального підприємства «Луганськвода», які проводили ремонтні роботи на непідконтрольній урядові України території в районі залізничної станції "Кіндрашівська", неподалік зупинки Зелений Гай. Внаслідок обстрілу поранення отримали дві цивільні особи.
Прес-центр Об’єднаних сил повідомляє, що від місця, де зафіксовано обстріл, до найближчих позицій українських військовослужбовців понад дві з половиною тисячі метрів. За тактико-технічними характеристиками постріли з АГС-17 мають прицільну дальність 1700 метрів, а максимальна дальність польоту - 2100 метрів (з пострілом ГПД-30).

Впродовж поточної доби, внаслідок обстрілів, поранення отримав один військовослужбовець Об'єднаних сил.

23 жовтня збройні формування Російської Федерації та її найманці 22 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, артилерії калібру 122 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Зайцевого, Пісків, Луганського, Лебединського, Кримського, Золотого-4 (не ділянка розведення) , Водяного що на Приазов'ї, Пищевика, Тарамчука, Старогнатівки, Новгородського, Новолуганського та Павлополя.

За минулу добу, втрат внаслідок ворожих обстрілів серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 розбій, 9 крадіжок, 2 шахрайства, 2 факти незаконного поводження зі зброєю та 10 фактів - з наркотичними засобами.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 22667 особи та 2379 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 22613 осіб та 2488 транспортних засоби.

В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 39 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.