Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 29 серпня 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 19:00 29 серпня 2019 року

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 5 обстрілів позицій Об'єднаних сил:
поруч МАР’ЇНКИ з напрямку ОЛЕКСАНДРІВКИ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
двічі неподалік ВОДЯНОГО з напрямку УЖІВКИ – з гранатометів різних систем;
близько НОВОГНАТІВКИ з напрямку СТИЛИ – зі станкового протитанкового гранатомета;
поблизу ГНУТОВОГО з напрямку ЗАЇЧЕНКОВОГО – зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 4 обстріли позицій Об'єднаних сил:
двічі поблизу ПІВДЕННОГО з напрямку шахти ім.ГАГАРІНА – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
в районі ЗАЙЦЕВОГО – з озброєння БМП та стрілецької зброї;
поблизу ЛУГАНСЬКОГО з напрямку НИЖНЬОГО ЛОЗОВОГО – з великокаліберних кулеметів.

28 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці 14 разів порушили режим припинення вогню.
Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із забороненої Мінськими угодами зброї – мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Під час одного з обстрілів застосовував проти наших військовослужбовців БПЛА з підвісом, на якому було закріплений для скиду гранатометний постріл (ВОГ-17).
В іншому випадку – здійснив обстріл цивільної інфраструктури в районі КПВВ "Майорське", ставлячи під загрозу життя і здоров’я цивільного населення та персоналу.

Факти ворожого вогню зафіксовано поблизу населених пунктів ЛЕБЕДИНСЬКЕ, ПАВЛОПІЛЬ, ВОДЯНЕ, ШИРОКИНЕ, НОВОЛУГАНСЬКЕ, ЗАЙЦЕВЕ, НОВОТОШКІВСЬКЕ, ПІВДЕННЕ, МАЙОРСЬК.

За минулу добу втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було.

Вчора представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил, серед цивільного населення, розкрито 10 крадіжок, 2 шахрайства та 7 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхало 22979 осіб та 2564 транспортні засоби. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 24562 особи та 2747 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування було відмовлено 48 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.