Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на на 17.00 1 грудня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на на 17.00 1 грудня 2020 року

Слава Україні!

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається стабільною та контрольованою українськими захисниками. Дотримуючись домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року, наші військовослужбовці продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням.

Від початку поточної доби, 1 грудня, у смугах відповідальності наших підрозділів зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, з метою провокації ворог здійснив обстріл зі стрілецької зброї наших позицій в районі Катеринівки. На інших напрямках уздовж лінії розмежування спостерігається тиша.

На збройну провокацію підрозділи Об’єднаних сил вогонь у відповідь не відкривали.

Бойових втрат та поранень серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Належно виконують завдання в районі проведення операції інші складові сил оборони. Саперами ДСНС розміновано майже 2 гектари території у прифронтовому районі та передано на знищення 34 вибухонебезпечних предмети.

Обстановка в районі проведення операції залишається стабільною та контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 30 листопада, російсько-окупаційні війська чотири рази порушили домовленості, досягнуті під час засідання Тристоронньої контактної групи.

Так, неподалік Водяного та Новотошківського противник застосував проти українських захисників гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, а у районі Гнутового ворог здійснив один постріл зі станкового протитанкового гранатомета.

Бойових втрат і поранень унаслідок провокаційних ворожих пострілів серед українських захисників не було.
Також в районі Водяного зафіксовано проліт ворожого БПЛА, який під час перетину лінії розмежування було збито українськими захисниками.

У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.
Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 67 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4825 транспортних засобів та 4741 особу. Також було затримано 5 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.
Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 598 осіб, у зворотному напрямку – 964 особи.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.

Слава Україні!