Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на на 17.30 03 серпня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на на 17.30 03 серпня 2020 року

У районі відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерацій у Донецькій і Луганській областях ситуація залишається повністю контрольованою українськими воїнами. Дотримуючись повного і всеосяжного режиму припинення вогню наші військовослужбовці продовжують сумлінно виконувати свої завдання за призначенням.

Від початку поточної доби на ділянках відповідальності українських підрозділів у районі проведення операції, зафіксовано 2 обстріли з боку противника. Зокрема, зранку один провокативний постріл зі станкового протитанкового гранатомету ворог здійснив біля Південного, а в обідню пору декілька неприцільних пострілів зі стрілецької зброї було чутно неподалік Мар’їнки. На усіх інших ділянках фронту режим припинення вогню зберігався у повній мірі. Військовослужбовці Об’єднаних сил на свідомі провокації з боку противника вогонь у відповідь не відкривали.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає.

В Командуванні Об’єднаних сил вчергове наголошують на тому, що немає нічого ціннішого за життя та здоров’я українських захисників. Якщо під час ворожого обстрілу буде загроза здоров’ю та життю наших військовослужбовців, або загроза захоплення території, то українські воїни готові давати адекватну відповідь діям противника.

Крім українських військовослужбовців у районі проведення операції належно виконують завдання й інші підрозділи Об’єднаних сил.

Сьогодні на КПВВ «Новотроїцьке» силами і засобами Державної фіскальної служби України виявлено факт пропозиції надання неправомірної вигоди службовим особам ДФСУ та ДПСУ.
Так під час огляду на КПВВ «Новотроїцьке» автомобіля громадянина України, який рухався в напрямку «Маріуполь – Донецьк», було виявлено приховані пакунки з доларами США та гривнями.

Чоловік запропонував співробітнику ДФСУ та військовослужбовцю ДПСУ неправомірну вигоду у розмірі 5000 гривень, аби безперешкодно проїхати через КПВВ. Даний факт зафіксовано на відео реєстратор ДПСУ. Грошові кошти до прибуття слідчо-оперативної групи не перераховувались.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

2 серпня збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню. Ворожі провокації з автоматичного станкового гранатомету відмічено у районі населених пунктів Південне та Красногорівка. Поодинокі неприцільні обстріли не несли загрози життю та здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. Підрозділи Об’єднаних сил дотримувалися умов припинення вогню та перебували напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника.

Втрат, внаслідок ворожих обстрілів, немає.

Крім військовослужбовців Збройних Сил України, в районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 42 адміністративних правопорушення. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5315 транспортних засобів та 4999 осіб. Також було затримано 2 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 1247 осіб. В зворотному напрямку – 739 осіб. З вини окупантів КПВВ «Мар’їнка» та «Новотроїцьке» не функціонували.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!