Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 10 жовтня 2017 року

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 10 жовтня 2017 року

Упродовж сьогоднішнього дня в районі проведення АТО противник не припиняв обстріли позицій української армії.
Як і вчора, основна активність проросійських найманців зберігалась на Донецькому і Луганському напрямках.
Так, вночі бойовики зі стрілецької зброї і протитанкового гранатомету били по захисниках Кримського та станції Донець.
На Донецькому напрямку вдень ворог з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї обстрілював укріплення сил АТО у районі Авдіївської промзони. А озброєння БМП окупанти застосовували біля Пісків.
На Приморському напрямку під ранок противник майже годину вів вогонь з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї поблизу Новотроїцького. Наші бійці оперативно і жорстко відповіли ворогу з піхотного озброєння.
Також варто додати, що за оперативними даними на тимчасово окупованій території бойовики й надалі приховано продовжують планувати і здійснювати вогневі провокації проти українських військ. Одночасно з демонстративним доведенням до передових підрозділів “наказу про заборону застосування зброї”, російсько-окупаційне командування так званого 2 армійського корпусу видає окремі розпорядження про обстріли з метою відкриття вогню у відповідь. Нерідко ці провокації бойовики синхронізують з маршрутами та часом пересування представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Одночасно на ці обстріли залучають і знімальні групи підконтрольних ЗМІ. Про тотальний контроль свідчить і той факт, що представники контррозвідки ФСБ Росії перевіряють усі відзняті сюжети, аби не допустити потрапляння в ефір кадрових російських військових.

Прес-центр штабу АТО