Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 12 квітня 2018 року

Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 12 квітня 2018 року

У першу половину доби режим повного припинення вогню бойовиками російсько-окупаційних військ не дотримувався. Станом на 18.00 зафіксовано 28 обстрілів українських опорних пунктів.
Зокрема на Луганському напрямку із заборонених Мінськими домовленостями 120 та 82 мм мінометів агресор обстріляв наші укріплення поблизу Троїцького. Міномети калібру 82 мм ворог застосував по захисниках Кримського, а в районі Луганського – стріляв з БМП. Також під вогонь з гранатометів потрапили оборонці Новозванівки.
На Донецькому напрямку з 82 мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї окупанти неодноразово вели вогонь по наших укріпленнях в районі Шахти «Бутівка». З гранатометів, великокаліберних кулеметів, озброєння БМП та стрілецької зброї обстріляні оборонці Водяного. Також гранатомети, снайперську та стрілецьку зброю противник застосував по захисниках Авдіївки, озброєння БМП – в районі Талаківки, великокаліберні кулемети – поблизу Павлополя, Пісків та Опитного, а стрілецьку зброю – неподалік Мар’їнки та Лебединського.
Унаслідок ворожого вогню жоден український воїн не постраждав. Ситуація по всій лінії розмежування сторін надійно контрольована підрозділами Збройних Сил України.

Спостерігачами СММ ОБСЄ задокументовано майже чотири десятка одиниць бронетехніки на летовищі у Луганську

Українська сторона СЦКК інформує: ватажки окупаційної адміністрації Російської Федерації продовжують нарощувати бойовий потенціал у населених пунктах, що тимчасово непідконтрольні Уряду України. За інформацією СММ ОБСЄ, у південно-східній частині Луганська (територія летовища), бойовики збройних формувань РФ зосередили 7 одиниць танків Т-72, 7 реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», 7 одиниць самохідних гаубиць 2С1, 7 зенітних ракетних комплексів 9К35, та 10 одиниць буксируваних гаубиць різної модифікації. Також Місією зафіксовано щонайменше 14 протитанкових мін на північно-східній околиці населеного пункту Заїченко.
Водночас, у районах населених пунктів Бугаївка та Круглик, що у Луганській області, спостерігачами підтверджено факт розташування 40 танків різного типу. Також бойовиками російсько-окупаційних військ продовжується практика зосередження техніки й озброєння безпосередньо у населених пунктах, тим самим наражаючи на небезпеку мирне населення практично по всій лінії розмежування.
За наявною інформацією, неподалік водопровідної станції населеного пункту Голубівка, та на західній околиці населеного пункту Сарабаш зафіксовано розташування САУ різного калібру, а на території сільськогосподарського підприємства населеного пункту Обозне – танки різної модифікації.
Українська сторона СЦКК розцінює зазначене, як систематичне нехтування ватажками окупаційної адміністрації Російської Федерації положень Женевської конвенції, норм міжнародного права, Мінських домовленостей, щодо відведення важкої техніки та озброєння від лінії розмежування сторін.
Українська сторона СЦКК черговий раз наголошує: такі дії з боку російсько-окупаційних адміністрацій становлять небезпеку для мирних громадян, повноцінного функціонування підприємств та інфраструктури Донбасу.

Прес-центр штабу АТО